Over Cuprum

Cuprum is vanuit een initiatief tot coöperatie in 2014 uitgegroeid tot een zorgorganisatie met antroposofische visie die een breed scala van zorg aan huis biedt. Daaronder valt persoonlijke verzorging, verpleging, individuele begeleiding en palliatieve zorg. Bij Cuprum werken zowel werknemers als ZZP'ers. Op deze pagina stellen zij zich aan u voor:  

Linda Lieverse

Directeur en wijkverpleegkundige antroposofische zorg

 

Cliënten kunnen mij tegenkomen als ik inval in de wijk, in een enkel geval indiceer ik de zorg en daarnaast neem ik regelmatig de telefoon op.

 

Gesprekken met cliënten maken voor mij Cuprum bijzonder, van hen leer ik elke keer weer. De aandacht en toewijding die ik zie in het werk van mijn collega's stemt mij blij en dankbaar. 

 

U kunt hier mijn werkbiografie lezen.

 

 

Jolanda van der Linde - Wischmeijer

Verpleegkundige kwaliteit voor Cuprum en wijkverpleegkundige

 

Werken bij Cuprum is persoonlijk omdat je iedereen kent. Er is ruimte om van elkaar te leren en voor nieuwe ideeën.

 

Opgeleid als verpleegkundige heb ik vooral ervaring met de wijkverpleegkunde en psychiatrie.

 

De antroposofie vormt voor mij een aanvulling op reguliere zorg; maakt het in mijn ogen completer. De kijk op de zorg is daardoor breder, creatiever en meer toegespitst op de persoon. 

 

Elena Impagliazzo

Wijkverpleegkundige

 

Meer dan tien jaar heb ik als architect en ontwerper gewerkt, daarin kwam ik ook in aanraking met de antroposofische architectuur. Toen ik kinderen kreeg ben ik mij gaan verdiepen in gezondheidszorg, coaching en kruiden. Ik heb toen enkele jaren een praktijk gehad als ayurveda practitioner.

 

Bij Cuprum krijg ik nu de mogelijkheid om antroposofische principes in te zetten om (kwetsbare) cliënten de zorg te bieden die ik ze gun. 

 

Cuprum is een zorgorganisatie met een warme en vriendelijke cultuur en reflecteert mijn visie over samenwerking en zorgverlening optimaal. De relatie met de cliënt is het belangrijkste uitgangspunt. 

 


Dineke Ploeger

Individuele begeleiding

 

Ik draag de antroposofie een warm hart toe. Ik geef graag ondersteuning die aansluit bij de eigen krachten en mogelijkheden, waarbij de cliënt zoveel mogelijk zelf de regie houdt. Dit vraagt om warme zorg, die ik graag bied. 

 

Ik heb diverse HBO opleidingen gevolgd op het gebied van welzijn en daarnaast de opleiding tot kindercoach afgerond.

 

Naast mijn werk voor Cuprum begeleid ik in mijn kindercoachpraktijk kinderen die wel een steuntje kunnen gebruiken zodat zij erna zelf weer verder kunnen. Ouders betrek ik actief in dit proces. 

 

Sijma Rasser

Verpleegkundige en planner 

 

Naast verpleegkunde heb ik de opleiding Jungiaanse psychologie gevolgd. Het 'echte' contact met mijn medemens vind ik zeer boeiend en inspirerend. Ik wil de ander echt ontmoeten in zijn volledige zijn. Dit vind ik ook terug bij Cuprum, daarom vind ik het zo prettig voor Cuprum te werken. Collega's ontmoet ik tijdens bijeenkomsten. 

 

Het gedachtegoed van Rudolf Steiner is voor mij een grote inspiratiebron. 

 

 

Tjarko Vermeulen

Palliatieve en terminale zorg, individuele begeleiding

 

Aan het begin van mijn loopbaan was ik werkzaam in de psychiatrie en ik kwam ook bij mensen thuis. Ik kwam in aanraking met de antroposofie en heb ik mij verdiept in het gedachtegoed. Hierna heb ik 25 jaar als leraar in het voortgezet onderwijs gewerkt. 

 

Na al die jaren trok de zorg mij toch weer, ik heb daarom een opleiding gevolgd en mij verder gespecialiseerd. Ik lever graag organische wijze zorg op maat vanuit mijn levenservaring, aansluitend bij de wensen van degene die de zorg ontvangt en zijn of haar familie/omgeving. 

 

Als ZZP'er (Tjarkozorg) deel ik met Cuprum dezelfde visie op zorg. 

 

  Sandra Uijldert

Individuele begeleiding

 

Wat ik prettig vind bij Cuprum is dat er buiten de gebaande paden wordt gedacht. De holistische kijk spreekt me aan en ik haal inspiratie uit het antroposofische gedachtegoed. 

 

In de begeleiding schep ik graag orde in chaos, help ik mensen hun leven op de rails te krijgen. Ik werk ook met mensen die te maken hebben met dementie of verslaving. 

 

Sinds elf jaar ben ik werkzaam als zelfstandige: ik coach en geef communicatietrainingen binnen bedrijven en aan individuen op het gebied van persoonlijke ontwikkeliing. Dit combineer ik met mijn werk voor Cuprum. 

 

 

Monique de Jager

Verzorgende IG en planner

 

Al mijn hele loopbaan ben ik werkzaam in de gezondheidszorg; verzorgings- en verpleeghuizen, en op het gebied van revalidatie en dementie. 

 

Rond mijn 28e kwam ik in aanraking met de antroposofie. Dit heeft mij op een geheel andere wijze naar mijn wereldbeeld en mijn plaats hierin laten kijken; waardoor ik nu anders en met meer positiviteit en gevoel voor eigen verantwoording in het leven sta. 

 

Bij Cuprum wordt er rekening gehouden met ieders individuele ontwikkelingsweg. Dat geeft ruimte om jezelf te zijn én om te groeien. In onze teams ervaar ik een gemoedelijke en open sfeer. 

 

Rosanne Vinke

Individuele begeleiding en ondersteunende werkzaamheden Cuprum

 

Het zijn de bijzondere cliënten, oog voor de persoon en hierdoor een hoge kwaliteit van zorg die werken voor Cuprum voor mij zo fijn maakt. 

 

Opgeleid als kunstzinnig therapeut en coach werkt ik voor Cuprum met een brede doelgroep. Bij mij zijn dit vaak cliënten die elders tussen wal en schip vallen of niet goed begrepen worden. Ik haal er veel voldoening uit voor hen verschil te maken. 

 

De antroposofie spreekt mij aan juist daar waar breder, opener en met meer nuance gekeken wordt. 

 


Ilse Hofstra

Verzorgende IG in opleiding

 

Bij Cuprum vind ik aardige mensen zowel onder de cliënten als collega's en een goede werksfeer. Tussen collega's onderling ervaar ik veel betrokkenheid. Ik vind het mooi aan thuiszorg dat je mensen écht kunt helpen. Het geeft me een warm gevoel als me dan gevraagd wordt: 'wanneer ben je er weer?'

 

Eigenlijk was ik heel anders opgeleid. Via een familielid kwam ik toen op het spoor van de opleiding die ik nu volg.   Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en heb toen ik besloten me om te scholen en de opleiding tot verzorgende IG te gaan doen. De visie bij Cuprum vanuit antroposofisch gedachtegoed bevalt me. Het is fijn, die andere manier van denken.

Narges Ebrahimi Farhani

Verzorgende IG

 

In het verleden heb ik bij diverse grote zorgorganisatie gewerkt. Toen ik Cuprum tegenkwam wist ik waar ik al die tijd naar op zoek was geweest. Een organisatie op menselijke maat met aandacht voor de cliënt en een prettige werksfeer. Voor mij is de kern dat er zorg wordt gegeven vanuit het hart, dit is niet in een zorgplan te vangen. 

 

De antroposofische visie past bij mij. Deze manier van kijken is nieuw maar sluit aan op eerdere levenservaring. 

 

Ik geniet van het werken met de cliënten van Cuprum en samen te werken met mijn collega's. 

Marijke van Aubel

Verzorgende IG in opleiding

 

Op mijn achttiende maakte ik kennis met de antroposofie en dat heeft als een rode draad door mijn leven gelopen. Ik heb vele jaren met veel plezier extramuraal als verzorgende gewerkt. Nu werk ik voor Cuprum en volg de verkorte opleiding tot verzorgende IG.

 

Bij Cuprum werken was jaren voor mij een wens vanwege de visie en bedrijfscultuur van Cuprum.

 

Ik ervaar binnen Cuprum veel wederzijds vertrouwen. Het antroposofische mensbeeld is voor mij heel belangrijk. 


Laura Duker

Verzorgende IG in opleiding

 

Wat ik zo fijn vind aan Cuprum is de antroposofische achtergrond, het mensgerichte en dat zelfredzaamheid voorop staat. De combinatie van werken en leren is voor mij ideaal.

 

Als kind kwam ik al met de antroposofie in contact. Ik volg nu de verkorte opleiding tot verzorgende IG, eerder heb ik de opleiding psychosociale hulp afgerond. Die opleiding had een brede holistische inslag en ook de antroposofie kwam daarin naar voren. Dit sprak mij erg aan. Mijn hart ligt echt in de zorg. 

 

Cuprum is een bedrijf op menselijke schaal, waarin men elkaar kent. Dat vind ik fijn. 

Margreet Luger

Gipsverbandmeester en wijk- en wondverpleegkundige

 

Voordat ik voor Cuprum ging werken ben ik 20 jaar werkzaam geweest in de gipskamer, met als specialiteit moeilijke voeten en wonden. 

 

In het werk voor Cuprum vind ik het fijn mensen in hun eigen 'thuis' zorg te verlenen, te zien wat nodig is en vanuit respect juist dát aan te bieden.  Ik vind het prettig een band met cliënten op te bouwen maar geniet ook van kortdurende zorg. 

 

Overigens heb ik ook met veel plezier gestudeerd aan de Vrije Academie voor Beeldhouwkunst!

 

 Priya Khemai

Verzorgende IG in opleiding

 

Wat ik mooi vind is dat bij Cuprum naar de gehele mens wordt gekeken. Ik werk heel graag met ouderen, deze doelgroep spreekt mij erg aan. Ik geniet van het contact en vind het fantastisch mensen echt te kunnen helpen. 

 

Met de ander in gesprek gaan is voor mij erg belangrijk. Dat geeft mij veel voldoening.